Leuke markten in de buurt

 

Torrevieja

De markt in Torrevieja is met zijn 1200 kramen één van de grootste in Spanje, dus een bezoek zeker waard.

Een heerlijke markt als je van alles nodig hebt, verse groenten en fruit, lekkere olijven en ingelegde groenten, snoep en gebak, alle soorten kleding en schoeisel.

Maar ook een heerlijke markt om gewoon als kijker naartoe te gaan. De ochtend is voorbij voor je alle kraampjes hebt gezien.

Tip ga er naartoe met een taxi, ga na de markt lekker eten in een van de vele restaurantjes lans de zee en laat je dan voldaan en moe terugbrengen met een taxi.

 

 

De markt vindt iedere vrijdagochtend plaats van 09h00 tot 14h00 ’s middags.

Locatie : Calle Salinero en omgeving rond Avenida de Paris.

Mercado del Campo

Een heerlijk supergrote markt op zondagochtend.

Parkeren is geen probleem, er zijn voldoende parkeerterreinen en er staan parkeerwachters die ervoor zorgen dat iedereen zijn auto vlot kwijt kan.

De markt is zowel Spaans als internationaal. Hier kunt u werkelijk “alles” krijgen.

Groenten, fruit, vlees, kleding, sieraden, bontjassen, vliegenramen, leningen,…

Wat vooral heel fijn is aan deze markt is dat er oneindig veel eetstalletjes zijn die zowel Spaanse als Internationale ontbijt- en lunchgerechten serveren. Verder zijn er ook wijnhandelaars bij wie je eerst de wijn kan proeven en hem vervolgens uit de grote ton in een fles kan laten tappen.

TIP : hoe verder u de markt volgt, hoe lager de prijzen worden. Voorbeeld, een ketting uit de eerste reeks sieradenkramen kost 5 Euro, diezelfde ketting kost in de sieradenkramen verder op de markt nog maar 3 Euro.

Locatie : te bereiken vanaf de CV-895 die tussen Guardemar de Segura en Rojales loopt

Vanaf Torrevieja volg de N-332. Aan de meubelzaak “Todomeuble” slaat u linksaf en volgt u de CV-895. Door de drukte met de auto’s op de CV-895 ziet u vanzelf hoe u op de markt kunt komen, volg de sliert auto’s.

Castillo de Conesa

Via San Miquel de Salinas en dan richting Rebate. Volg dan maar de aanwijsborden naar het kasteel.

Parkeren bij en rondom de markt is heel goed. De markt is meer een rommelmarkt en het kasteel is een nepkasteel, een betere combinatie is niet denkbaar.

Op de markt zijn er veel Arabische verkopers die je op andere markten niet of nauwelijks tegenkomt.

Op de markt is er een speciale ambiance.

Er is een groot restaurant waar je lekker kan eten of gewoon op het grote terras in de zon genieten van een lekker drankje.

Markt is iedere zaterdagochtend.

Locatie : Ctra de Rebate 1 in Castillo de Conesa.